Het Karstgebergte - Reisverslag uit Peking, China van Merlijn Schoots - WaarBenJij.nu Het Karstgebergte - Reisverslag uit Peking, China van Merlijn Schoots - WaarBenJij.nu

Het Karstgebergte

Door: Merlijn

Blijf op de hoogte en volg Merlijn

28 September 2006 | China, Peking

Aanvankelijk dacht ik dat ik rustig van Beijing een beetje af zou reizen richting Lhasa, maar dit plan werd in de war geschopt door een veel beter voorbereide Guy. "Nee Merlijn, daar valt niets te beleven, we moeten naar het zuiden en wel nu". Dus hopla, in de nachttrein nadat we Beijing genoeg hadden gezien om vervolgens 27 uur later aan te komen in Guilin. Van daaruit hebben we gelijk de bus gepakt naar Yuang Shuo, een volgens onze reisgids prachtig rustiek dorpje ergens tussen het karstgebergte in. Nou dat prachtig klopt deels, en dat rustiek klopte voor geen meter. We kwamen aan in een soort Valkenburg aan de geul met in ieder huisje een toeristenshop en een opdringerige verkoper. En zoals het een goede valkenburgreplica betaamt was het er ook afgeladen vol met toeristen van allerlei komaf. Vluchten dus, en wel op de mountainbike. Ons adembenemd avontuur door het eerder genoemde gebergte staat op film en deels op deze site. Hoogtepunten waren de rijstvelden, de bergen, de mensen en het raften over de plaatselijke rivier. 's Avonds bood Yuang Shuo ook gelegenheid tot kennis maken met de plaatselijke keuken.

We hebben nog een tweede tripje gedaan naar Long Sheng, ook vlak bij Guilin. Daar sliepen we in een Zhouang dorp (alleen maar houten huisjes en mensjes in plaatselijke klederdracht), dat prachtig gelegen was tussen de heuvels. Deze heuvels waren op indrukwekkende wijze gecultiveerd met rijstterassen zo ver het oog kon reiken.

• 28 September 2006 - 12:56

Morea En Debbie:

Hey Merlijntje;
    Supermooie foto´s!!! Ze zijn inderdaad ontzettend sprookjesachtig!! Heel veel plezier en succes nog met zijn tweetjes!!
    veel liefs vanuit Tilburg

• 29 September 2006 - 20:53

Em:

Super duper! ;-)

• 02 Oktober 2006 - 05:29

Stuben, Maastricht:

Heren; prachtige verhalen. Jaloezie uit NL is op zijn plaats denk ik

Kus